La Universitat de Cambridge i la Xarxa Vives inauguren el II Webcongrés internacional per a la promoció del català entre joves

II Webcongrés internacional per a la promoció del català entre joves
  • L’activitat s’adreça a l’alumnat de secundària dels territoris de parla catalana

II Webcongrés internacional per a la promoció del català entre joves

05.03.2020. La Universitat de Cambridge, amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats, ha inaugurat el II Webcongrés internacional per a la promoció del català entre joves. Aquesta segona edició, que compta amb la participació d’estudiants de secundària de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, té com a objectiu dinamitzar l’interès en la llengua i la cultura comunes, així com en la disciplina de filologia en general.

El congrés s’allargarà fins al 22 de març i s’estructura en dos apartats: un primer que tracta la part acadèmica i un segon que inclou una secció lúdica. La part acadèmica es desenvoluparà a través de seminaris en línia on especialistes d’universitats internacionals tractaran temes d’estudi clau com la sociolingüística comparada i la cultura. Per fer-ho, es treballarà amb diverses obres de referència, com el Llibre de meravelles de Vicent Andrés Estellés, El mètode Grönholm de Jordi Galceran, la Selecció de poemes de Maria-Mercè Marçal, La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda, La pell freda d’Albert Sànchez Piñol i L’illa de l’holandès, de Ferran Torrent. A partir de l’aprenentatge adquirit a través dels seminaris, l’alumnat prepararà un projecte en el marc del pla d’estudis del centre al que pertany. D’altra banda, l’apartat lúdic es desenvoluparà en el marc de l’activitat “Catalan’s Got Talent”, que té com a objectiu fomentar la participació creativa de l’alumnat. Així, els joves congressistes contribuiran amb diversos continguts web, sota formats tan variats com el recital de poemes, les cançons de rap, i actuacions i improvisacions dramàtiques, entre d’altres.