La Universitat de Cambridge i la Xarxa Vives col·laboren en la promoció de l’ús del català entre estudiants de secundària

III Conferència web per a la promoció del català.
  • L’activitat comptarà amb blocs dedicats a la llengua i la cultura
  • La conferència web, adreçada a l’alumnat de secundària dels territoris de parla catalana, tindrà lloc del 25 de gener al 28 de febrer de 2021

III Conferència web per a la promoció del català.

15.12.2020. La Universitat de Cambridge, amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats, organitza la III Conferència web per a la promoció del català. L’activitat està adreçada a l’alumnat de secundària dels territoris de parla catalana i té per objectius fomentar l’ús de la llengua, enfortir el prestigi i la rellevància del català i la cultura autòctona, així com fer incidència en l’ús actual de la llengua en contextos internacionals.

La conferència web es dividirà en tres blocs: llengua, cultura i Catalan’s Got Talent! L’apartat de llengua comptarà amb quatre seminaris web dedicats al contacte entre llengües al món, i que tractarà el cas de Bèlgica, el Canadà, França i Suïssa. També hi ha programats dos seminaris sobre emigració: Els valencians a Hartford, Connecticut, EUA, i Els catalans a Buenos Aires.  D’altra banda, es preveuen tres seminaris en línia més dins del bloc lingüístic, i que tractaran sobre la preparació d’un historial idiomàtic particular a partir de casos d’immigrants lingüístics als territoris de parla catalana.

El bloc cultural estarà integrat per vuit seminaris web sobre textos d’interès cultural, amb l’objectiu de posar a la disposició del professorat material docent. En concret, es treballarà al voltant dels textos La plaça del Diamant; La pell freda i Diccionari per a ociosos (prosa); els escriptors Ausiàs March, Vicent Andrés Estellés, i Maria-Mercè Marçal, en poesia; l’obra El mètode Grönholm, en teatre; i el film L’illa de l’holandès, en cinema.

Per últim, i amb l’objectiu de fomentar la participació de l’alumnat d’una forma més creativa, l’activitat comptarà amb el bloc lúdic Catalan’s Got Talent!, un espai per a la contribució dinàmica mitjançant la interpretació de recitals de poemes, cançons de rap, i actuacions i improvisacions dramàtiques, entre d’altres. En acabar la conferència, els participants rebran un certificat d’assistència (i/o contribució acadèmica) de la Universitat de Cambridge.