La Lliga de Debat Universitària posarà el focus en l’oratòria en entorns digitals

Lliga de Debat Universitària
  • El tema del debat serà «L’actual sistema educatiu garanteix el progrés de les persones?»
  • La competició inclou una proposta formativa sobre eines i estratègies de la comunicació en línia, a càrrec de Fani Grande

Lliga de Debat Universitària

16.12.2020. La Lliga de Debat de Universitària de la Xarxa Vives es desenvoluparà en format telepresencial en l’edició de 2021. La competició d’oratòria, que està adreçada a l’estudiantat de les universitats de la Xarxa Vives matriculat en el present curs, tindrà lloc del 27 d’abril al 7 de maig de 2021.

El tema de debat serà «L’actual sistema educatiu garanteix el progrés de les persones?». Durant tota la competició, els debats es disputaran en sales virtuals, i tindran una durada de màxim 16 minuts, dividits en torns d’intervenció de 2 minuts. Cada equip participant representarà a la seua universitat i estarà format per un mínim de 2 i un màxim de 6 membres, a banda del capità/ana.

Atès el format telepresencial de l’activitat en la propera edició, els participants tindran l’oportunitat de formar-se prèviament en oratòria digital. Fani Grande (guionista, blocaire, escriptora i professora de comunicació eficaç) serà l’encarregada d’impartir un taller Fòrum Vives centrat en les eines i estratègies necessàries per desenvolupar amb èxit un discurs públic i oral l’entorn digital. La formació se centrarà en aspectes com el context i l’entorn de la comunicació en línia, la gestió de les emocions i la marca personal, les particularitats de l’oratòria en canals digitals, la comunicació no verbal i la prevenció de riscos del directe, entre d’altres.

La Lliga de Debat Universitària és una competició dialèctica entre equips d’estudiants universitaris que debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Des de l’any 2005, la competició fomenta entre l’estudiantat universitari l’ús de la paraula i capacitats com el treball en equip, la documentació, l’anàlisi crítica i l’argumentació. L’activitat, organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana.