Òmnium Cultural, el GELA de la UB i la Xarxa Vives d’Universitats convoquen la segona edició del “Premi a la creació de continguts audiovisuals en català, aranès i LSC a les xarxes”

  • El premi compta amb tres categories: millor canal en català, millor canal en aranès i millor canal en llengua de signes catalana (LSC), dotades cadascuna amb 1.000 €
  • El concurs és obert a persones menors de 35 anys i les candidatures es podran presentar fins al 28 de febrer

II Premi a la creació de continguts audiovisuals en català, aranès i LSC a les xarxes

20.01.2022. El Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) de la Universitat de Barcelona (UB), Òmnium Cultural i la Xarxa Vives d’Universitats han convocat el “II Premi a la creació de continguts audiovisuals en català, aranès i LSC a les xarxes”. La iniciativa vol premiar la contribució que els creadors de continguts audiovisuals a les xarxes socials en català, aranès, o LSC fan per les llengües minoritàries, així com l’originalitat, la qualitat tècnica, artística i lingüística dels seus treballs.

Segons fixen les bases del concurs, s’estableixen tres categories: millor canal en català, millor canal en aranès i millor canal en llengua de signes catalana (LSC). Cadascuna d’elles està dotada amb un premi de 1.000 €. El concurs és obert a persones menors de 35 anys i es poden presentar candidatures fins al 28 de febrer. Cadascuna de les candidatures només podrà presentar un canal de temàtica lliure que haurà d’estar allotjat a Youtube, Twitch, Vimeo, Instagram TV o TikTok. Les candidatures, que s’hauran d’inscriure al web de la Xarxa Vives d’Universitats, poden proposar treballs propis o aliens.

En la primera edició dels premis, celebrada al 2021, el jurat va guardonar el canal “La Dimoni de Maxwell” de Mariona Esquerda Ciutat, dedicat a la divulgació de la física a un públic general. El premi al millor vídeo de la primera edició va ser per a “El brutal edifici de l’MI6, el servei secret d’espionatge britànic” d’Enric Botella Manubens.