Comença una nova edició de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives

LDU. Lliga de Debat Universitària 2022.fb
  • La Universitat Autònoma de Barcelona acull la competició, que se celebrarà del 4 al 7 d’abril
  • Quinze equips provinents de quinze universitats debatran sobre la necessitat d’una indústria farmacèutica pública a la Unió Europea

LDU. Lliga de Debat Universitària 2022

4.4.2022. Des d’avui i fins al 7 d’abril, se celebra la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives en el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. Estudiants de 15 universitats de Catalunya, País Valencià i Illes Balears hauran de defensar al llarg de la competició tant la posició “a favor” com “en contra” al voltant de la mateixa qüestió: «És necessària una indústria farmacèutica pública a la Unió Europea?». La jornada comença amb una fase eliminatòria entre tots els equips participants. Dijous tindran lloc les semifinals i la gran final, disputada entre els dos millors equips.

Un any més, torna la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives d’Universitats. Enguany la competició compta amb equips formats per l’alumnat de les universitats d’Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Illes Balears, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de Catalunya, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira i Virgili, València i Vic-Central de Catalunya. En aquesta edició, l’alumnat prové de les següents disciplines acadèmiques: Dret (41%), Econòmiques/ ADE (13%), Enginyeries i Arquitectura (12%), Ciències Polítiques i de l’Administració (8%), Arts i Humanitats (6%), Comunicació Audiovisual (4%), Filologia Catalana (4%), Relacions Laborals (3%) i Biologia (3%). Pel que fa al sexe, un 47% són dones i un 53% homes.

Tothom pot consultar les classificacions en temps real en la pàgina web de la Xarxa Vives d’Universitats i seguir els debats en directe a través del canal de Youtube de la Xarxa Vives.

La Lliga de Debat Universitària és una competició dialèctica entre equips d’estudiants universitaris que debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Des de l’any 2005, la competició fomenta entre l’estudiantat universitari l’ús de la paraula i capacitats com el treball en equip, la documentació, l’anàlisi crítica i l’argumentació. L’activitat, organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, compta amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana i de la Generalitat de Catalunya.