Vora setanta estudiants debaten a la Universitat de València sobre la sostenibilitat del turisme en la Lliga de Debat Universitària

Ndp LDU Destacat home
 • 12 equips provinents d’universitats del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears es donen cita en la competició que acull la Universitat de València.
 • El tema de debat enguany és: «És sostenible el turisme?».

Equips LDU

27.03.2023. El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull, del 27 al 29 de març, una nova edició de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives d’Universitats. Estudiants de 12 universitats del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears hauran de defensar al llarg de la competició tant la posició “a favor” com “en contra” d’un tema polèmic i d’actualitat: «És sostenible el turisme?».

A l’acte d’inauguració de la Lliga de Debat 2023, el Delegat d’Estudiants de la Universitat de València, Manuel González, ha donat la benvinguda als dotze equips d’estudiants que s’han aplegat a La Nau per participar en la fase final de la Lliga de Debat Universitària 2023 de la Xarxa Vives. A continuació, els caps de jutges Fani Grande i Vicent Rebollar han recordat els detalls sobre el funcionament general de la Lliga, els grups i equips, així com també les classificacions i el desenvolupament dels debats. Per la seua part, Carles Padilla, vicerector d’Internacionalització i Multilingüisme, també s’ha sumat a la benvinguda en nom de la Universitat de València i ha destacat la importància dels objectius de la Lliga de Debat: “fomentar l’oralitat, el diàleg, l’argumentació” en un context on tot va massa ràpid i cal estar ben informat i “contribuir a normalitzar l’ús del català en entorns formals”.

La competició comença amb una fase eliminatòria entre tots els equips participants, mentre que la darrera jornada tindran lloc les semifinals i la gran final, disputada entre els dos equips amb més puntuació.

Durant tres dies, desenes d’alumnes provinents de 12 universitats intervindran en aquesta competició d’oratòria que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza la llengua pròpia. Enguany la competició compta amb la participació de 12 equips formats per estudiants de les següents universitats de la Xarxa Vives:

 • Universitat d’Alacant
 • Universitat Autònoma de Barcelona
 • Universitat de Barcelona
 • Universitat de Girona
 • Universitat de les Illes Balears
 • Universitat Jaume I
 • Universitat de Lleida
 • Universitat Politècnica de València
 • Universitat Pompeu Fabra
 • Universitat Ramon Llull
 • Universitat Rovira i Virgili
 • Universitat de València

«És sostenible el turisme?». A aquesta pregunta hauran de respondre els equips participants, tant la posició a favor com la posició contrària. El jurat de la competició, integrat per professionals de la cultura, l’ensenyament i el periodisme, valoraran cada debat d’acord amb la qualitat de les intervencions i la solidesa de les argumentacions, així com el grau de domini de l’assumpte, la fluïdesa comunicativa dels participants i la posada en escena.

En aquesta edició, l’alumnat prové de les següents disciplines acadèmiques: Dret (32%), Ciències Polítiques (11%), Relacions Internacionals (7%), Administració i Direcció d’Empreses (7%), Filologia Catalana (4%), Economia (4%) i Geografia (3%), entre d’altres titulacions.

La Lliga de Debat Universitària és una competició dialèctica entre equips d’estudiants universitaris que debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Des de l’any 2005, la competició fomenta entre l’alumnat universitari l’ús de la paraula i capacitats com el treball en equip, la documentació, l’anàlisi crítica i l’argumentació. L’activitat, organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, compta amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana i del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. En l’organització de la fase final a la Universitat de València, compta amb la col·laboració de la Delegació d’Estudiants i del Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), així com també d’altres serveis de la institució: el TAU, UVComunica i el Centre Cultural La Nau.

Inauguració LDU

Jurat LDU