La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat debatrà sobre els perills i reptes de la intel·ligència artificial

  • La competició cerca potenciar les habilitats comunicatives de l’alumnat, el diàleg i l’intercanvi d’idees. 
  • La darrera edició va comptar amb més de 5.000 participants de vora 200 centres educatius.

Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

02.10.2023. Obert el període de preinscripcions per participar a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2024 de la Xarxa Vives d’Universitats. Estudiants d’entre 15 i 18 anys de 4t d’ESO, Batxillerat i FP de Catalunya, el País Valencià i Andorra participaran en aquesta competició que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular. Enguany, els estudiants debatran sobre la qüestió següent: «La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?». Un tema polèmic i d’actualitat on hauran de defensar tant la posició a favor com la posició en contra.

Els equips han d’estar formats per un mínim de 3 i un màxim de 5 estudiants del mateix centre educatiu i estar representats per un/a capità/na que serà un/a professor/a del mateix centre. Cada centre docent s’inscriu com a participant a una de les 15 universitats de la Xarxa Vives que acullen les fases locals, amb equips de la mateixa demarcació geogràfica. L’equip guanyador de cadascuna de les fases locals es classifica per a la fase final de la competició, que tindrà lloc a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana del 17 al 19 d’abril de 2024.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives és la competició d’oratòria més important del sud d’Europa. La darrera edició va comptar amb la participació de més de 5.000 estudiants de vora 200 centres docents d’arreu del domini lingüístic. La Xarxa Vives impulsa des de l’any 2014 aquesta competició dialèctica amb l’objectiu de millorar les habilitats comunicatives de l’alumnat; fomentar el treball en equip, la creativitat, la documentació, l’anàlisi, la construcció d’un discurs, la planificació i la presa de decisions; així com proveir al professorat d’una eina d’innovació docent en l’àmbit del multilingüisme.