La Universitat de Lleida acull la final del Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència

Concurs monòlegs DESTACAT

Concurs monòlegs Interior

16.11.2023. En el marc de la 28a Setmana de la Ciència (SC’23), la ciutat de Lleida acollirà el pròxim divendres, 17 de novembre, la final del Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) amb el suport de la Xarxa Vives d’Universitats i la col·laboració de la Universitat de Lleida (UdL). La iniciativa, que té com a objectiu promoure nous formats de comunicació científica en català, arriba enguany a la seva cinquena edició.

L’acte enfrontarà 8 finalistes, quatre dones i quatre homes, en una trobada que acollirà la Sala Víctor Siurana de l’Edifici de Rectorat de la UdL. Coordinada per monologuistes professionals de Big Van Ciència, la iniciativa fomenta una comunicació de la ciència àgil i entenedora, mitjançant monòlegs de 3 minuts, fets per estudiants i científics.

Finalistes:

  • Núria Camp, graduada en Bioquímica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), estudiant del Màster de Formació de Professorat, especialitat de ciències, de la UAB, divulgadora científica.
  • Marc López, doctor en Neurociències per la UB, investigador postdoctoral de l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).
  • Marc Altés, enginyer nuclear de IDOM Consulting Engineering Architecture.
  • Àlex Bach, veterinari, amb màster i llicenciatura per la Universitat de Minnesota (EUA).
  • Sílvia Planella, enginyera tècnica mecànica i arquitecta tècnica per la Universitat de Girona (UdG), fundadora i directora del projecte social ENGINYera.
  • Alejandro Requena, biotecnòleg de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio, CSIC-UV).
  • Giada Centenaro, doctoranda a la Universitat de Lleida (UdL) dins del Programa de Gestió Forestal i del Medi Natural.
  • Zarina Kulaeva, doctoranda de Ciències Polítiques a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

En aquesta final es premiaran els tres millors monòlegs escollits pel jurat. El primer premi està retribuït amb 1.000 euros i la possibilitat de participar en tres actuacions que la companyia Big Van Ciencia faci durant l’any 2023. El segon premi és de 600 euros i el tercer de 400 euros. El jurat del concurs està integrat enguany per Marina Laplana i Lafaja, directora de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de Lleida (UdL); Olga Fuertes i Navarro,  de l’Àrea de Serveis Educatius i Formació Permanent dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida; i Jordi Mas i Castellà, director general de l’FCRI.