13 centres docents de l’Alacantí, la Marina Baixa, el Vinalopó Mitjà, el Baix Vinalopó i el Baix Segura competeixen per la UMH en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

Equip UMH Ig
  • L’equip guanyador de la fase local ha estat l’equip de l’IES Victoria Kent d’Elx, mentre que l’equip de l’IES Misteri d’Elx ha resultat finalista
  • L’equip vencedor representarà la UMH en la fase final de la competició, que tindrà lloc en la Universitat Jaume I (UJI) del 17 al 19 d’abril

Equip UMH

05.02.2024. La Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) ha celebrat la fase local classificatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2024 de la Xarxa Vives d’Universitats i Escola Valenciana.  En aquesta edició han participat 13 centres docents de les comarques de l’Alacantí, la Marina Baixa, el Vinalopó Mitjà, el Baix Vinalopó i el Baix Segura. Després d’una disputada final, ha resultat vencedor l’equip de l’IES Victoria Kent d’Elx, mentre que l’equip de l’IES Misteri d’Elx ha resultat finalista. Durant quatre dies, un centenar d’estudiants han participat en aquesta competició d’oratòria, que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el valencià com a llengua vehicular.

Enguany, els estudiants debaten sobre la qüestió següent: «La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?». Un tema polèmic i d’actualitat on han hagut de defensar tant la posició partidària  com la posició contrària. El jurat de la competició, format per professionals de diverses àrees de coneixement, ha tingut en compte en la seua valoració capacitats com el treball en equip, la solidesa de l’argumentació, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena.

A la fase local de la UMH han participat els següents centres educatius: IES Joanot Martorell d’Elx, IES Misteri d’Elx, IES La Foia d’Elx, IES Victoria Kent d’Elx, IES Cayetano Sempere d’Elx, IES Cap de l’Aljub de Santa Pola, IES Santa Pola, IES Tháder d’Oriola, IES Torrellano, IES La Mola de Novelda, IES Agost, IES La Nucia i IES Beatriu Fajardo Mendoza de Benidorm.

El equips participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats han treballat la preparació dels debats durant aquest curs a l’aula, el que reforçarà competències transversals com el treball en equip o les habilitats d’oratòria pel seu futur professional.

L’equip guanyador d’aquesta fase local representarà a la UMH en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 17 al 19 d’abril de 2024 en la Universitat Jaume I (UJI) i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic – Central de Catalunya.