16 centres docents de l’Horta, la Ribera, la Foia de Bunyol, la Vall d’Albaida i València competeixen per la UV en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

Equip UV_Ig
  • L’equip guanyador de la fase local ha estat l’equip de l’IES Ramon Llull de València, mentre que l’equip de l’IES Sanchis Guarner de Castelló de Rugat ha resultat finalista
  • L’equip vencedor representarà la UV en la fase final de la competició, que tindrà lloc en la Universitat Jaume I (UJI) del 17 al 19 d’abril

Equip UV

12.02.2024. La Universitat de València (UV) ha celebrat la fase local classificatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2024 de la Xarxa Vives d’Universitats i Escola Valenciana. En aquesta edició han participat 16 centres docents de les comarques de l’Horta Nord, l’Horta Sud, la Foia de Bunyol, la Ribera Alta, la Vall d’Albaida i València. Després d’una disputada final, ha resultat vencedor l’equip de l’IES Ramon Llull de València, mentre que l’IES Sanchis Guarner de Castelló de Rugat ha resultat finalista. A més, el jurat ha decidit nomenar millor oradora de la competició a l’estudiant Júlia Ordiñana, alumna de l’IES Sanchis Guarner de Castelló de Rugat. Durant tres dies, un centenar d’estudiants han participat en aquesta competició d’oratòria, que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el valencià com a llengua vehicular.

Enguany, els estudiants debaten sobre la qüestió següent: «La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?». Un tema polèmic i d’actualitat on han hagut de defensar tant la posició a favor com la posició en contra. El jurat de la competició, format per professionals de diversos camps de coneixement, ha tingut en compte en la seua valoració capacitats com el treball en equip, la solidesa dels arguments, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena.

A la fase local de la UV han participat els següents centres educatius: IES Campanar de València, Mare de Déu de l’Olivar II d’Alaquàs, IES Enrique Tierno Galván de Montcada, IES Ramon Llull de València, IES Isabel de Villena de València, Florida Secundària de Catarroja, La Nostra Escola Comarcal de Picassent, Escola les Carolines de Picassent, IES Almussafes, Centre Maria Auxiliadora d’Algemesí, IES Sant Vicent Ferrer d’Algemesí, IES Manuel Sanchis Guarner de Castelló de Rugat, IES Les Foies de Benigànim, IES Porçons d’Aielo de Malferit, IES Foia de Bunyol i IES Serra d’Irta d’Alcalà de Xivert.

El equips participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats han treballat la preparació dels debats durant aquest curs a l’aula, el que reforçarà competències transversals com el treball en equip o les habilitats d’oratòria pel seu futur professional.

L’equip guanyador d’aquesta fase local representarà a la UV en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 17 al 19 d’abril de 2024 en la Universitat Jaume I (UJI) i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic – Central de Catalunya.