8 centres docents de l’Horta Nord, l’Horta Sud, la Ribera Alta i la Ribera Baixa competeixen per la UPV en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

  • L’equip guanyador de la fase local ha estat l’equip de l’IES Pere Boïl de Manises, mentre que l’equip de l’IES Càrcer ha resultat finalista
  • L’equip vencedor representarà la UPV en la fase final de la competició, que tindrà lloc en la Universitat Jaume I (UJI) del 17 al 19 d’abril

Equip UPV

12.02.2024. La Universitat Politècnica de València (UPV) ha celebrat la fase local classificatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2024 de la Xarxa Vives d’Universitats i Escola Valenciana. En aquesta edició han participat 10 centres docents de les comarques de l’Horta Nord, l’Horta Sud, la Ribera Alta i la Ribera Baixa. Després d’una disputada final, ha resultat vencedor l’equip de l’IES Pere Boïl de Manises, mentre que l’equip de l’IES Càrcer ha resultat finalista. A més, el jurat ha decidit nomenar millor oradora de la competició a l’estudiant Mila Martínez Gómez, alumna de l’IES Càrcer. Durant tres dies, un centenar d’estudiants han participat en aquesta competició d’oratòria, que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el valencià com a llengua vehicular.

Enguany, els estudiants debaten sobre la qüestió següent: «La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?». Un tema polèmic i d’actualitat on han hagut de defensar tant la posició partidària  com la posició contrària. El jurat de la competició, format per professionals de diversos camps de coneixement, ha tingut en compte en la seua valoració capacitats com el treball en equip, la solidesa dels arguments, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena.

A la fase local de la UPV han participat els següents centres educatius: IES Tavernes Blanques, IES La Garrigosa de Meliana, Escola la Masia de Museros, Aula Campus de Burjassot, IES Pere Boïl de Manises, IES Enric Valor de Picanya, IES Joan Fuster De Sollana i IES Càrcer.

El equips participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats han treballat la preparació dels debats durant aquest curs a l’aula, el que reforçarà competències transversals com el treball en equip o les habilitats d’oratòria pel seu futur professional.

L’equip guanyador d’aquesta fase local representarà a la UPV en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 17 al 19 d’abril de 2024 en la Universitat Jaume I (UJI) i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic – Central de Catalunya.