8 centres docents del Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès Oriental competeixen per la UAO en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

  • L’equip guanyador de la fase local ha estat l’equip del Col·legi Pare Manyanet Les Corts de Barcelona, mentre que l’equip de l’ESAD · CPD Institut del Teatre de Barcelona ha resultat finalista
  • L’equip vencedor representarà la UAO en la fase final de la competició, que tindrà lloc en la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló del 17 al 19 d’abril

19.02.2024. La Universitat Abat Oliba CEU (UAO) ha celebrat la fase local classificatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2024 de la Xarxa Vives d’Universitats. En aquesta edició han participat 8 centres docents de les comarques del Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès Oriental. Després d’una disputada final, ha resultat vencedor l’equip del Col·legi Pare Manyanet Les Corts de Barcelona, mentre que l’equip de l’ESAD · CPD Institut del Teatre ha resultat finalista. Durant dos dies, més de cinquanta estudiants han participat en aquesta competició d’oratòria, que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular.

Enguany, els estudiants debaten sobre la qüestió següent: «La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?». Un tema polèmic i d’actualitat on han hagut de defensar tant la posició partidària  com la posició contrària. El jurat de la competició, format per professionals de diversos camps de coneixement, ha tingut en compte en la seva valoració capacitats com el treball en equip, la solidesa de l’argumentació, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena.

A la fase local de la UAO han participat els següents centres educatius: Col·legi Pare Manyanet Les Corts de Barcelona, FEP Sant Ramon de Barcelona, ESAD · CPD Institut del Teatre de Barcelona, Abat Oliba Loreto de Barcelona, Sagrat Cor Sarrià de Barcelona, INS la Mallola d’Esplugues de Llobregat, Escola la Miranda de Sant Just Desvern i l’Institut la Vall del Tenes de Sant Eulàlia de Ronçana.

El equips participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats han treballat la preparació dels debats durant aquest curs a l’aula, el que reforçarà competències transversals com el treball en equip o les habilitats comunicatives pel seu futur professional.

L’equip guanyador d’aquesta fase local representarà a la UAO en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 17 al 19 d’abril de 2024 en la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló de la Plana i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic – Central de Catalunya.