La Universitat Rovira i Virgili (URV) va ser creada l’any 1991 pel Parlament de Catalunya, a partir de centres universitaris ja existents. Es recuperava així la Universitat de Tarragona del segle XVI. La Universitat porta el nom d’Antoni Rovira i Virgili, periodista, escriptor i polític nascut a Tarragona, exiliat al gener de 1939 i mort a Perpinyà el 1949 mentre era president del Parlament de Catalunya a l’exili. Amb una trajectòria vital de compromís nacional, i amb una inquietud intel·lectual fecunda i unes conviccions polítiques i socials que el van dur al sacrifici personal, la Universitat porta amb orgull el seu nom com a expressió dels valors que la guien: defensa de la democràcia, voluntat de servei públic, i compromís i responsabilitat social.

 

La URV té la Missió de posar el coneixement al servei de la societat. Aquesta missió es desenvolupa en quatre grans eixos:

  • Generar el màxim valor afegit a les capacitats de les persones al llarg de la seva vida.
  • Contribuir significativament a l’avenç del coneixement i la seva transferència a la societat.
  • Impulsar la transformació i el progrés socioeconòmic del territori i la societat.
  • Esdevenir una organització flexible i versàtil, orientada a la innovació i al servei dels usuaris.

Els ensenyaments que ofereix la Universitat s’agrupen en dotze centres propis i dos d’adscrits, distribuïts entre Tarragona, Reus, Vila-seca, Tortosa i El Vendrell. Hi cursen una àmplia oferta d’estudis de grau, postgrau i formació permanent 17.500 estudiants i el nombre de titulats és de més de 2.000 persones l’any.

Les dades confirmen la URV com a universitat de referència a Catalunya i en l’espai europeu per la qualitat de la docència, l’aposta per la formació continuada i l’excel·lència en la recerca, el desenvolupament i la innovació. La URV es la promotora del Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud, reconegut pel Ministeri l’any 2010.

Així doncs, la URV ha esdevingut una institució pública moderna d’ensenyament superior al servei de les comarques del sud de Catalunya; una de les àrees socials i econòmiques més dinàmiques d’Europa, destinada a convertir-se en un dels motors de desenvolupament i progrés de Catalunya en aquest principi del segle XXI. És una institució compromesa en el desenvolupament harmònic de la societat, a partir de la generació de coneixement i la formació de professionals i ciutadans implicats en la defensa dels valors de l’humanisme, el civisme i el respecte al medi, i una institució decididament immersa en el procés de convergència cap als espais europeus d’educació superior i de recerca.

 

Universitat Rovira i Virgili

Tel.: 902 337 878
A/e: informació
www.urv.cat
Llibre recomanat

Actualitat universitats

  • Universitat Pompeu Fabra

    Universitat Pompeu Fabra

    Un equip d'investigació de la UPF participa en el descobriment de nous coneixements sobre l'arquitectura cel·lular