Pilar Alfonso i Ferran Palero, guanyadors del Premi de Comunicació Científica «Joan Lluís Vives» 2008

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 28/07/2009.- La desena edició del Premi de Comunicació Científica «Joan Lluís Vives» ja té guanyadors. Pilar Alfonso, de la Universitat de València, ha obtingut el guardó en la modalitat A (ciències socials i de l’educació i humanitats) amb l’article «Fam i publicitat. La comunicació publicitària de les ONGD». D’altra banda, Ferran Palero, de la Universitat de Barcelona, ha estat elegit guanyador en la modalitat B (ciències bàsiques, de la salut, enginyeries i arquitectures) amb l’article «Per molts anys, Mr. Darwin! Sobre l’origen de les espècies (de llagosta)». Els dos articles han estat premiats amb 1.500 € i la seua publicació en les revistes «El Temps», «L’Espill» i «Mètode». Convocat per la Xarxa Vives, el Premi de Comunicació Científica «Joan Lluís Vives» compta amb el suport de la Càtedra de Divulgació Científica de la Universitat de València i de la CAM, i té com a objectiu fomentar les habilitats comunicatives dels estudiants de doctorats de les universitats de la Xarxa.

Pilar Alfonso és llicenciada en Filologia i Comunicació Audiovisual. Al 2006 obtingué el DEA al Departament de Teoria dels Llenguatges de la UV. Ha publicat diversos articles i entrevistes sobre narrativa contemporània i darrerament, sobre els mitjans audiovisuals i l’ensenyament secundari en revistes com Comunicar, Educación y Medios o en format digital, Aulamèdia. Actualment treballa a l’IES Doctor Faustí Barberà d’Alaquàs (València).

Ferran Palero és llicenciat en Ciències Biològiques de la Universitat de València. El darrer mes de desembre va defensar la tesi doctoral titulada Genètica evolutiva de les llagostes Achelata. Actualment participa en el projecte «Genètica evolutiva de processos colonitzadors i anàlisi molecular de la biodiversitat» a la Universitat de Barcelona.

El jurat de la desena edició del premi, coordinat per Martí Domínguez, de la Universitat de València, ha estat format per Jorge Olcina, degà en funcions de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant; Gustau Muñoz, del Servei de Publicacions de la Universitat de València i Arcadi Navarro, del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra.