El XXI Debat Universitari de la Xarxa Vives analitza els serveis per als estudiants internacionals

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 02/10/2009.- La Universitat Autònoma de Barcelona(UAB) ha acollit avui la vint-i-unena edició del Debat Universitari de la Xarxa Vives, que en aquesta ocasió ha analitzat els serveis que s’ofereixen als estudiants internacionals. Mercedes Unzeta, vicerectora de Relacions Internacionals de la UAB ha inaugurat la jornada, que ha comptat amb una assistència de 80 persones i la participació d’administracions públiques i representants de les universitats de la Xarxa.Durant la inauguració, Mercedes Unzeta ha expressat la necessitat que les universitats responguen a les expectatives plantejades «i fer-ho amb qualitat, a través d’uns serveis universitaris eficients i moderns». Amb aquest punt de partida, la jornada ha esdevingut un debat d’idees en el que la vicerectora ha desitjat que esdevinga «un espai útil per poder compartir exemples de bones pràctiques que ajudin a cadascun dels professionals assistents a millorar la seva tasca quotidiana».

La jornada ha començat amb l’exposició d’Anna Ripoll, del projecte EMIS, sobre els serveis universitaris per estudiants internacionals en el context dels programes Erasmus Mundus. A continuació, s’ha debatut sobre «Els processos administratius: permisos i visats», i sobre els serveis d’allotjament. Així mateix, els temes a analitzar han estat els programes per a la integració sociocultural, i «el català i els estudiants internacionals: els programes dels serveis de llengües».

Les ponències del debat es poden consultar ací.

El Debat Universitari de la Xarxa Vives és una activitat semestral que s’emmarca en la informació i la divulgació del coneixement, un dels àmbits de treball de la Xarxa. L’objectiu del Debat Universitari és afavorir la reflexió en torn a un tema d’actualitat, amb interès per a la comunitat universitària.

La Xarxa Vives és una associació d’universitats sense ànim de lucre que potencia les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord i Andorra i també d’altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeti coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.

Vegeu les conclusions del Debat