«Tirant lo Blanc», protagonista a la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 03/02/2011.- La Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives, amb més de 1.000 registres bibliogràfics en llengua catalana, és la major biblioteca virtual catalana amb el major volum d’obres consultables en línia.  Un impressionant catàleg que incorpora, entre les darreres novetats, un portal dedicat a Joanot Martorell i el seu llibre «Tirant lo Blanc». Dirigit per Llúcia Martín, professora de la Universitat d’Alacant, aquest web aplega la informació més exhaustiva existent sobre l’autor i la seua obra.

A partir d’una síntesi biogràfica de l’autor, es dóna accés a documents relacionats amb la seua família i les cartes de batalla. Així mateix, s’han digitalitzat i compilat tots els exemplars conservats de l’obra de les edicions de 1490 i 1497, de les traduccions castellana de 1551, italiana de 1538 i francesa del segls XVIII, i de la primera edició moderna de 1878. A més, l’usuari pot trobar una bibliografia, un estudi de l’obra i de les seues fonts, i una selecció d’imatges i gravats que recorren l’història de la iconografia del «Tirant», on destaca l’obra de Manuel Boix. Aquest web, que forma part de la BVJLV, va ser presentat el passat mes de juny de 2010 en el marc de les activitats de l’Any Joanot Martorell, amb el qual la Generalitat Valenciana va celebrar el sis-cents aniversari del naixement de l’autor.

Paral·lelament, la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives continua enriquint-se i ampliant el seu catàleg. En aquest sentit, i entre altres tasques, continua el procés de digitalització del Fons de Reserva de la Universitat de Barcelona, que forma part del web denominat Fons Antic d’Universitats Espanyoles i Col·leccions Singulars, on també es poden trobar fons de les universitats de València, Complutense de Madrid, Granada, Sevilla, Múrcia, Castella-La Manxa, Internacional Menéndez Pelayo i Cadis.

A més, la Biblioteca obrirà properament un nou espai dedicat al grup musical Al Tall, que es va començar a desenvolupar a finals de 2010 coincidint amb el 35 aniversari del grup.