La regió Vives té prop de 400 línies de col·laboració obertes amb universitats americanes

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 04/02/2011.- Les 21 universitats de la Xarxa Vives mantenen actualment una relació activa amb més de 1.100 centres d’educació superior de més de 70 estats als cinc continents. Des de Corea fins a Brasil, d’Austràlia a Dinamarca, la República Dominicana, els Estats Units o les Filipines, s’ha configurat un entramat invisible que transforma la visió de les nostres universitats. Aquest curs 2010-2011, només amb el continent americà, hi ha 396 relacions actives entre les universitats dels territoris de parla catalana amb centres d’educació superior.

Aquestes relacions es concreten en la col·laboració en màsters, cotuteles de tesis doctorals, convenis marc i projectes de recerca. A més, en l’àmbit de la mobilitat, hi ha diversos programes d’intercanvi d’estudiants i de professorat. La regió universitària Vives atreu milers d’estudiants internacionals tots els anys i se situa entre les que més alumnes reben de tot el continent europeu. El col·lectiu d’estudiants americans opta molt sovint per realitzar estades a alguna de les universitats de la Xarxa per la qualitat del sistema educatiu, pel clima i també pels atractius culturals i turístics.

L’actuació agrupada de les universitats a través de la Xarxa en l’àmbit internacional ha afavorit en la consolidació d’aquest espai universitari i ha contribuït a creació d’aquest entramat de relacions entre centres d’educació superior de la regió Vives i de la resta del món.