La ruta «Aigua de mar», colofó de les trobades transfrontereres del Cultur Pro

Girona, Perpinyà i Lleida.- 15/02/2011.- La segona edició de les trobades transfrontereres del programa POCTEFA Cultur Pro realitzades a Palafrugell (Baix Empordà) ha possibilitat la consolidació de 8 grups lingüístics que han participat dels tallers i les activitats previstes durant els dies 12 i 13 de febrer. En col·laboració amb l’Institut Català del Suro, Retecork, la Fundació Josep Pla i l’Ajuntament de Palafrugell s’han organitzat tallers sensorials sobre el suro, tallers formatius i visites culturals, entre les quals podem destacar la pujada a la Torre Can Mario. Les trobades van concloure amb la Ruta Josep Pla «Aigua de mar», una ruta que combinava paisatge i lectura de fragments escrits per l’escriptor en alguns punts del camí.

En aquestes segones trobades han participat 25 alumnes dels cursos, 10 de la Universitat de Perpinyà Via Domitia, 5 de la Universitat de Lleida, i 10 alumnes dels cursos organitzats per la Universitat de Girona amb l’Ajuntament Palafrugell. D’aquests participants s’han consolidat 8 grups lingüístics, alguns dels quals ja estaven formats a la primera trobada i aquesta segona ha servit per continuar amb l’intercanvi. La tercera trobada del Cultur Pro està prevista per al mes d’octubre de 2011.

El Programa POCTEFA Cultur Pro és un projecte de formació concebut per reforçar la integració transfronterera, en el marc de la política regional comunitària de la Unió Europea. Impulsat per la Universitat de Girona (cap de files), la Universitat Perpinyà Via Domitia, la Universitat de Lleida i la Xarxa Vives d’universitats, el projecte s’inicia el 2009 i finalitzarà l’any 2012.

Finançat pels fons FEDER de la UE a través dels Programes Operatius de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013, el projecte és una eina per al desenvolupament territorial integrat, mitjançant la cooperació i l’intercanvi d’experiències interregionals.