La Xarxa Vives presenta una guia d’estudis multilingüe i en línia

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 16/02/2011.- Tots els estudis a un clic. El nou cercador d’estudis del portal web de la Xarxa Vives –www.vives.org– facilita als estudiants la cerca més detallada de titulacions a les 21 universitats de la regió universitària. L’eina ha estat concebuda en cinc llengües –català, castellà, anglès, francès i italià– i es presenta avui a la reunió de la Comissió Permanent de la Xarxa que té lloc a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Allotjat a la secció de Formació del portal www.vives.org, el cercador presenta de manera agregada l’oferta acadèmica de les universitats membres i permet fer cerques d’estudis per paraules, per tipus de titulacions i per universitats.  Més de 4.700 titulacions composen la base de dades, organitzada en 2 categories: d’una banda, els estudis de grau, 1r i 2n cicle i bàtxelor; d’un altra, els de postgrau i tercer cicle. Un mapa interactiu, que dóna accés a la resta d’estudis de cada universitat, completa la secció.

La guia permet guardar i imprimir el resultat de cada cerca, i ofereix instruccions per afinar-la. D’altra banda, la secció incorpora l’apartat Com estudiar, que mostra la informació útil i els tràmits administratius necessaris per estudiar a cadascun dels 4 estats de la regió Vives.

Com a referent del conjunt d’universitats dels territoris de parla catalana, el portal de la Xarxa Vives és la porta d’accés perfecta de la major regió universitària del sud d’Europa. És per això que a la secció Regió Vives el web incorpora també un complet mapa interactiu amb accés a la informació útil de les ciutats de la regió universitària (allotjament, transport, restauració, municipi, universitat/s i accés directe a l’apartat Com estudiar a l’estat corresponent.