El programa Cultur Pro consolida 9 grups d’intercanvi lingüístic

Girona, Perpinyà i Lleida.- 23/02/2011.- Els 9 grups d’intercanvi lingüístic consolidats en les dues Trobades Transfrontereres del programa POCTEFA Cultur Pro continuen amb contactes virtuals setmanals per posar en pràctica, en un context real i relaxat, els coneixements adquirits durant les classes de llengua a Girona, Perpinyà i Lleida. Aquests intercanvis, que es realitzen a través de diverses xarxes socials i de videoconferència, tenen la finalitat de preparar un projecte final que pose de manifest aspectes comuns (culturals, gastronòmics, històrics, artístics o literaris) entre les poblacions del participants i que es presentarà a les terceres Trobades Transfrontereres que tindran lloc al mes d’octubre a Lleida.

A les primeres trobades, que van tenir lloc al mes d’octubre a Banyuls (Catalunya Nord) van participar 30 estudiants i a les segones, que van tenir lloc aquest mes de febrer a Palafrugell (Girona), van partipar-ne 25. Actualment hi ha 9 grups lingüístics treballant aspectes lingüístics i culturals en l’àmbit transfronterer.

El Programa POCTEFA Cultur Pro és un projecte de formació concebut per reforçar la integració transfronterera, en el marc de la política regional comunitària de la Unió Europea. Impulsat per la Universitat de Girona (cap de files), la Universitat Perpinyà Via Domitia, la Universitat de Lleida i la Xarxa Vives d’universitats, el projecte s’inicia el 2009 i finalitzarà l’any 2012.

Finançat pels fons FEDER de la UE a través dels Programes Operatius de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013, el projecte és una eina per al desenvolupament territorial integrat, mitjançant la cooperació i l’intercanvi d’experiències interregionals.