La Universitat Ramon Llull guanya la VII Lliga de Debat Universitari

Imatge de l’equip guanyador de la Lliga de Debat Universitari, juntament amb el president de la Xarxa Vives i rector de la UPC, Antoni Giró (Arxiu UPC).

Castelló de la Plana, Lleida, Palma.- 25-03-2011.- La VII Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives ha finalitzat avui divendres amb la victòria a la final de l’equip de la Universitat Ramon Llull, que s’ha imposat a l’equip de la Universitat Autònoma de Barcelona. D’aquesta manera, la URL reedita la victòria aconseguida a la primera edició de la competició, l’any 2005.

L’equip campió està format per Cristian Palazzi (capità de l’equip i professor de Filosofia Social) i Gemma Lligadas, Alfons Martín i Arnau Baulenas, estudiants de Dret. L’equip subcampió està format per David Gutiérrez (capità de l’equip) i David Daura, estudiants de Dret. L’equip guanyador rebrà 2.500 euros, mentre que l’equip finalista rep 1.200 euros. A més, Gemma Lligadas, estudiant de Dret de la Universitat Ramon Llull, ha estat la guanyadora del trofeu al millor orador de la competició, atorgat pel jurat, mentre que la Universitat Politècnica de Catalunya ha obtingut el premi al millor equip, que és seleccionat per votació dels propis participants.

El jurat de la final ha estat presidit pel president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Antoni Giró, qui ha estat acompanyat per Jordi Aguilera, periodista de TV3; Margarita Artal, sòcia directora d’Artau Associats; Esther Gutiérrez, responsable de Recursos Humans del Grup Abantia i els caps de jutges Anna Albó i Pere Miguel Campos.

La setena edició de la competició, organitzada per la Xarxa Vives, s’ha desenvolupat del 22 al 25 de març a la Universitat Politècnica de Catalunya, amb la participació d’equips de 12 universitats. «Lideratge i emprenedoria, qualitats principalment masculines?» ha estat el tema de debat d’aquesta edició, i l’equip guanyador ha defensat la posició «en contra» en el debat decisiu. Tots els debats de la competició s’han pogut seguir en directe a través del web de la Xarxa i de www.canalupc.tv. Consulteu els vídeos dels debats i els resultats.

D’altra banda, per segon any consecutiu, ha assistit a la final de la competició l’equip guanyador de la Lliga de Debat d’instituts d’ESO de la comarca de L’Alacantí, representant de l’institut de Mutxamel. Organitzada per La Cívica-Escola Valenciana amb la col·laboració de la Xarxa Vives, aquesta lliga va tenir lloc al mes de febrer i es basa en el model establert per a la competició universitària. Abans de presenciar la final d’avui, els alumnes de Mutxamel han estat rebuts per la vicerectora de Relacions Institucionals de la UPC, Marisol Marqués.

La competició té l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat de les 20 universitats que en formen part, a través de l’enfrontament dialèctic entre diversos equips en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre el tema proposat. Els debats s’han desenvolupat a diferents espais de la UPC. Els equips inscrits en aquesta edició han correspost a les universitats Abat Oliba CEU, Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Politècnica de Catalunya i Ramon Llull.