Gemma Lligadas, estudiant de Dret a la URL, millor oradora de la VII Lliga de Debat Universitari

Imatge de l’arxiu UPC

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 06/04/2011.- La millor oradora de la VII Lliga de Debat Universitari, Gemma Lligadas, té 23 anys i estudia el Màster de Dret Internacional a ESADE, institució d’ensenyament superior internacional associada a la Universitat Ramon Llull. És una oradora experta que en els darrers anys ha guanyat la lliga de la Universitat Ramon Llull (2009), ha sigut guardonada amb el premi a la millor oradora de la lliga de debat Pasarela (2010) i també a la millor oradora d’UNIJES (2010). En l’àmbit internacional ha participat en el Moot Court, una competició de simulació de judicis que es fan en anglès i ha gaudit d’una beca al Parlament Europeu a Brussel·les i d’una beca d’intercanvi a la universitat americana de UPENN (Filadèlfia) recentment. Aquesta ha estat la tercera edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa en què participava.

D’altra banda, també ha rebut el premi Cirit pel treball de recerca «Anàlisi econòmic i sociològic del sector hortofructícola de Catalunya». Actualment també està preparant oposicions per a jutgessa.

Gemma Lligadas explica que «haver guanyat amb l’equip de la Universitat Ramon Llull la VII Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives i, a més, ser guardonada amb el premi a la millor oradora d’aquesta competició és molt especial perquè va ser en una lliga de debat de la Xarxa Vives on vaig descobrir el món del debat. Per a mi – assegura – començar en aquesta lliga i acabar com a oradora universitària també en aquesta lliga i havent aconseguit aquests guardons és fantàstic». Per a Lligadas «el guardó de millor oradora en llengua catalana i el fet d’haver-lo obtingut a Barcelona és molt important».

L’equip campió de la VII Lliga de Debat està format per Gemma Lligadas, Cristian Palazzi (capità de l’equip i professor de Filosofia Social) i Alfons Martin i Arnau Baulenas, estudiants de Dret. L’equip subcampió està format per David Gutiérrez (capità de l’equip) i David Daura, estudiants de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona. La Universitat Politècnica de Catalunya ha obtingut el premi al millor equip, que és seleccionat per votació dels propis participants.

El jurat de la final ha estat presidit pel president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Antoni Giró, qui ha estat acompanyat per Jordi Aguilera, periodista de TV3; Margarita Artal, sòcia directora d’Artau Associats; Esther Gutiérrez, responsable de Recursos Humans del Grup Abantia i els caps de jutges Anna Albó i Pere Miguel Campos.

La setena edició de la competició, organitzada per la Xarxa Vives, s’ha desenvolupat del 22 al 25 de març a la Universitat Politècnica de Catalunya, amb la participació d’equips de 12 universitats. «Lideratge i emprenedoria, qualitats principalment masculines?» ha estat el tema de debat d’aquesta edició, i l’equip guanyador ha defensat la posició «en contra» en el debat decisiu. Tots els debats de la competició s’han pogut seguir en directe a través del web de la Xarxa i de www.canalupc.tv. Consulteu els vídeos dels debats i els resultats.