L’Any Internacional de la Química a la revista «Mètode»

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma. -19/05/2011.- «Mètode», revista científica de referència de la XarxaVives, dedica el seu últim número a l’Any Internacional de la Química amb el monogràfic Afinitats electives. Els rostres de la química. Aquest monogràfic, que analitza la transcendència de la revolució química del segle XVIII, de la figura de Lavoisier i les variacions en la imatge social, ha estat coordinat per Antonio garcía Belmar i José Ramón Bertomeu Sánchez. Aquest número de primavera de la publicació de la Universitat de València es complementa amb altres articles d’actualitat i entrevistes sobre el mateix tema.

La catedràtica de la Sorbona de París i estudiosa de la figura de Lavoisier, Bernardette Bensaude-Vincent, parla de la percepció social de la química en una entrevista on exposa els reptes a què s’enfronta la química en l’actualitat. En aquesta entrevista afirma que «la química té el trist privilegi de ser la ciència que més por produeix» i que «són els químics acadèmics i industrials els que s’han de preguntar per les seues pròpies pràctiques i afrontar de manera clara els reptes ambientals a què s’enfronta la química, en lloc d’acceptar a contracor les imposicions de la societat». Aquest número de la revista també inclou un article d’opinió del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, qui parla de la situació de l’ensenyament de la química i de la recerca en aquesta disciplina.

L’any 2008, el Consell General de la Xarxa Vives va escollir «Mètode», la publicació de difusió de la investigació que edita la Universitat de València, com a revista científica de referència de la Xarxa Vives. Té una periodicitat trimestral i un tiratge de 3.500 exemplars i s’ha convertit en l’única revista de divulgació científica en català.