El patrimoni històric de Tlemcen, protagonista al Rectorat de la UAB

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 15/06/2011.- L’exposició «El patrimoni històric de Tlemcen» ha estat inaugurada aquest matí al Hall del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona per la vicerectora de Relacions Internacionals de la UAB, Mercè Unzeta i la coordinadora acadèmica del Programa Algèria Universitats (PAU), Anna Mata. La mostra «El patrimoni històric de Tlemcen» és fruit d’una acció bilateral de docència i recerca entre la UAB i la Universitat de Tlemcen, acció que forma part del projecte «Sostenibilitat cultural: patrimoni, llengua i gènere», emmarcat en el Programa Algèria Universitats impulsat per la Xarxa Vives d’Universitats i la Conferència Regional d’Universitats de l’Oest (CRUO) d’Algèria.

Concretament, la mostra forma part d’un projecte més ampli que està desenvolupant el grup de recerca Seminari d’Arqueologia Prehistòrica del Pròxim Orient (SAPPO) de la UAB. Aquest projecte rep el suport, des del 2010, del Fons de Solidaritat de la UAB que gestiona la Fundació Autònoma Solidària (FAS).

L’exposició està composada per 8 panells en què es tracten el patrimoni cultural i històric com a bé d’interès comú i de desenvolupament social; Algèria i el seu llegat històric; el patrimoni de Tlemcen i la cooperació interuniversitària. Es podrà visitar fins el proper 30 de juny.

La coordinadora acadèmica del PAU, Anna Mata, ha explicat que «aquesta exposició és un exemple viu de que les universitats de la Xarxa Vives han descobert Algèria i les possibilitats de treballar de forma bilateral en projectes comuns amb aquest país». Mata ha volgut agrair a la Universitat Autònoma de Barcelona «per creure en el PAU des del primer moment i ser un membre actiu del programa des del 2007 fins a l’actualitat».

El Programa Algèria Universitats (PAU) és un programa de cooperació interuniversitària al desenvolupament dissenyat i executat per la Xarxa Vives i la CRUO algeriana, que des de 2007 persegueix la creació d’una xarxa de xarxes universitàries entre la XVU i la CRUO, amb l’objectiu d’impulsar i contribuir a la integració del sistema universitari algerià en l’espai mediterrani i en l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). Les dues primeres fases del PAU han estat cofinançades per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament (AECID).