La cooperació internacional, a la Guia de cursos d’estiu 2011

Fotografia realitzada al Camp de treball de Tlemcen organitzat pel Programa Algèria Universitats l’any 2010.

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 27/06/2011.- La cooperació internacional s’ha convertit avui en dia en un assumpte de gran importància per a governs, institucions i organismes arreu del món atès que és l’instrument principal que tenen governs i ciutadania per sumar-se al compromís de construir un món més just i solidari i per garantir l’accés als drets fonamentals i al lliure desenvolupament de les persones i els pobles d’arreu del món. La cooperació internacional també ha esdevingut un element clau per a les universitats que, en els darrers anys, han assumit un gran protagonisme i han posat en marxa activitats i projectes de cooperació educativa i activitats de sensibilització amb universitats i entitats d’altres països. Per aquest motiu, les universitats de la Xarxa proposen cursos de l’àmbit de la cooperació que recull la Guia de cursos d’estiu 2011.

Els Juliols de la UB proposen Cooperació i canvi social en el segle XXI; la Universitat d’estiu de la UdL proposa Cooperació internacional i desenvolupament humà. El repte de l’enfocament dels drets humans; la Universitat d’Estiu de la URL, Cooperants d’avui, professionals de demà; la Universitat Miguel Hernández, Desafiaments de les administracions públiques al segle XXI; l’Institut de Formació Continuada. IL3-Universitat de Barcelona, Les ONGs a debat; el Campus Universitari de la Mediterrània EPSEVG / UPC, l’Enfocament del Marc Lògic (EML): una eina per a la gestió de projectes de cooperació internacional.

Aquests i altres cursos sobre esports i altres temàtiques estan recollits a la Guia de cursos d’estiu 2011. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea temàtica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu i número de curs. Enguany, com a novetat, la Guia ofereix la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.

Com a novetat, enguany els estudiants que es matriculen en un curs d’estiu podran obtenir 4 entrades gratuïtes per a visitar el museu Cosmocaixa de Barcelona.