La regió Vives duplica la recepció d’estudiants Erasmus en 10 anys

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 07/07/2011.- La Xarxa Vives d’Universitats (XVU) ha presentat avui els resultats de mobilitat d’estudiants internacionals Erasmus a la regió universitària Vives del curs 2010-2011 en una roda de premsa organitzada conjuntament amb la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i Òmnium Cultural. A més, s’ha aprofitat també per presentar el balanç del primer curs dels cursos intensius de català per a estudiants Erasmus (EILC), que compten amb finançament de la Unió Europea. Durant la roda de premsa també s’ha presentat el Pla de Treball de Llengua 2011-2013 de la Xarxa.

El president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Antoni Giró, ha recordat en la seua intervenció, que la Xarxa Vives és una «plataforma única de serveis innovadors que treballa conjuntament per optimitzar recursos que permetin coordinar esforços i ser més eficients». Giró ha remarcat «l’aposta per l’atracció d’estudiants internacionals» de les universitats i en aquest sentit, una de les darreres iniciatives de la Xarxa és la gestió del procés dels cursos intensius de llengua catalana EILC cofinançats per la Unió Europea.  A continuació de la intervenció d’Antoni Giró, Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives ha explicat que el curs passat es van rebre 900 sol·licituds d’alumnes de 24 estats diferents per als 10.000 estudiants Erasmus que van venir a les universitats de la regió Vives. No obstant, només es van poder atendre el 22%, per la limitació de places. Per al curs 2011-2012 la UE ha elevat a 17 el nombre de cursos de català, tres més que el curs anterior. No obstant això, només per als cursos del període d’estiu la demanda ha crescut un 43% respecte del curs anterior i quintuplica l’oferta de places, que és de 200.

Per la seua banda, Antoni Castellà, secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya ha felicitat la Xarxa Vives perquè «des de fa molts anys és pionera en el treball conjunt a tots els territoris de parla catalana i també és pionera en l’àmbit de la mobilitat de tota la comunitat universitària i en coordinació i optimització de recursos». A més, Castellà ha mostrat la seua satisfacció «per aquesta realitat d’èxit que és el creixement de la mobilitat dels Erasmus cap a la regió Vives i dels cursos EILC de català». Tot això, segons Castellà «ens dona un argument més davant  la Unió Europea per seguir reclamant l’oficialitat del català a la UE». A continuació, el president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) Isidor Marí, ha destacat que «els resultats presentats avui mostren la força del català com una llengua europea més i que per tant, ha de ser tractada com a una llengua més».

L’acte ha tingut lloc a la seu d’Òmnium Cultural a Barcelona i ha comptat també amb la participació Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural.

Consulteu les dades presentades a la roda de premsa.