120 professors de català tanquen les XXV Jornades internacionals a la UdG

Girona, Castelló de la Plana, Palma.- 21/07/2011.- La Universitat de Girona acollirà avui el tancament de les XXV Jornades Internacionals per a Professors de Català que es van iniciar dilluns 18 de juliol, i han aplegat a un total de 120 professors de català. Les Jornades han estat organitzades per la Xarxa Vives conjuntament amb l’Institut Ramon Llull, i també han comptat amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans, que a més, enguany ha commemorat el centenari de la secció Filològica (1911-2011).

Durant aquest quatre dies de jornades, s’ha aconseguit assolir l’objectiu de compartir experiències del professorat de català de les universitats de l’exterior i alhora un fòrum de formació permanent per a la docència de la llengua com a idioma estranger, la cultura i la literatura. Enguany, les  Jornades s’han centrat en qüestions sobre avaluació, tant des d’un punt de vista formal en relació amb les especificacions del Marc europeu comú de referència per a les llengües com de l’avaluació de l’aprenentatge pensant en aspectes formatius, constructius i com a procés. També s’ha tractat l’ús de les tecnologies com a element afavoridor de l’aprenentatge col·laboratiu, i s’ha creat un espai per a l’intercanvi d’experiències docents i la presentació d’activitats culturals i de promoció dels estudis. Com a novetat, s’han presentat noves eines que faciliten el coneixement del sistema normatiu del català.

L’acte inaugural va comptar amb la participació del vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la Universitat de Girona, Joaquim M. Puigvert; el degà de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, Joan Ferrer, i Vicenç Villatoro, director de l’Institut Ramon Llull. A més, es van realitzar les conferències inaugurals «Vint-i-cinc anys de Jornades», a càrrec d’Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats del IRL i «La Secció Filològica de l’IEC, de cent anys endavant», a càrrec d’Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Durant l’acte, els assistents es van adherir a la campanya «2011 l’any de la paraula», que està previst portar a les universitats de l’exterior amb docència d’estudis catalans.