Curs sobre Medicina i salut en el món rural: Àfrica i Europa des d’una perspectiva comparada

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 08/08/2011.- El continent africà té en ple segle XXI altes taxes de mortalitat maternal i infantil, grans mancances de mitjans sanitaris i epidèmies causades per malalties eradicades en el que s’anomena Primer Món. Diàriament moren milers de persones a causa de la fam i de la manca de recursos, xifres alarmants i allunyades de la realitat que vivim en altres continents del món com Europa. La situació africana preocupa els ciutadans i governants dels països desenvolupats que dins de les seues possibilitats intenten acabar amb aquesta situació.

Atesa la importància de la medicina i la gestió sanitària per a la supervivència de la població africana, la Universitat de Girona proposa el curs d’estiu Medicina i salut en el món rural: Àfrica i Europa des d’una perspectiva comparada que tindrà lloc a Sant Feliu de Guíxols els dies 9 i 10 de setembre. El curs farà una comparació entre l’Àfrica i l’Europa rural des de la perspectiva de salut: Medicina, gestió sanitària, malalties en trànsit, dret als medicaments, contribució dels professionals i experiències de cooperació universitària sanitària seran alguns dels aspectes analitzats.

Aquest curs està recollit a la Guia de cursos d’estiu 2011. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea temàtica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu i número de curs. Enguany, com a novetat, la Guia ofereix la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.

Com a novetat, enguany els estudiants que es matriculen en un curs d’estiu poden obtenir 4 entrades gratuïtes per a visitar el museu Cosmocaixa de Barcelona.