La via més ràpida per trobar finançament per a la recerca

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 15/09/2011.- La guia dels programes de finançament de recerca impulsada per la Xarxa Vives, Fonsxrecerca, continua creixent. Concebuda perquè els investigadors i els grups de recerca universitaris puguen localitzar els programes adients per finançar la seua recerca, aquesta eina en línia ofereix un ampli ventall d’opcions per als investigadors de qualsevol àmbit de coneixement, perquè aquests puguen preparar el seu projecte fins i tot amb antelació a les convocatòries. Actualment hi ha 16 convocatòries públiques de finançament obertes d’àmbit europeu, estatal i autonòmiques (Catalunya, País valencià, Illes Balears).

D’entre les convocatòries obertes actualment i que recull Fonsxrecerca trobem ajuts per a diferents àmbits del coneixement, des de la prevenció i el medi abient fins a les assegurances passant per la salut i la biomedicina. Hi ha convocatòries per a accions de recerca individual i també per a projectes de recerca coordinats i de recursos humans.

Fonsxrecerca permet cercar els programes segons el tipus de projecte a finançar. Hi ha cinc àmbits diferents: projectes individuals, projectes coordinars, xarxes de recerca, recursos humans i projectes de transferència.

A més a més, a Fonsxrecerca es pot trobar informació pormenoritzada i actualitzada sobre els principals programes de finançament de la recerca. En cada programa es pot veure què es financia, a qui va adreçat i aspectes que cal destacar. Dins de cada apartat s’inclou informació sobre els tipus de projectes elegibles, les despeses finançables, els requisits, àrees prioritàries, etc.

Fonsxrecerca permet subscriure’s via RSS a les novetats del web per estar al dia sobre les convocatòries. Així mateix, es poden seguir les novetats també via Facebook i Twitter.