Personal universitari de la UPVD apren català en el marc del Cultur Pro

Perpinyà, Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 04/10/2011.- Més de 15 professionals universitaris participen en el curs intensiu de català organitzat en l’àmbit del programa POCTEFA Cultur Pro – Llengua i cultura professional a la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD). El curs, que consta de 40 hores, té lloc dimarts i dijous a la Casa dels Països Catalans fins al mes de gener, i està destinat a personal docent, investigador, administratiu i de serveis de la UPVD.

La metodologia d’aprenentatge es basa en un sistema comunicatiu i accional. Els estudiants han de realitzar tasques concretes en català d’activitats reals de la vida diària i també tenen una part d’activitats de comprensió oral i escrita adaptada a situacions quotidianes. A les classes s’utilitzaran documents autèntics per facilitar als aprenents la familiarització amb elements de la cultura i la civilització catalanes.

El Programa POCTEFA Cultur Pro és un projecte de formació concebut per reforçar la integració transfronterera, en el marc de la política regional comunitària de la Unió Europea. Impulsat per la Universitat de Girona (cap de files), la Universitat Perpinyà Via Domitia, la Universitat de Lleida i la Xarxa Vives d’universitats, el projecte es va iniciar el 2009 i finalitzarà l’any 2012.

Finançat pels fons FEDER de la UE a través dels Programes Operatius de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013, el projecte és una eina per al desenvolupament territorial integrat, mitjançant la cooperació i l’intercanvi d’experiències interregionals.