Cultur Pro presenta el seu web de formació transfronterera per a emprenedors i professionals


Quim Pèlach (UdG), cap de files del programa POCTEFA Cultur Pro,  en el moment de la presentació del nou web de formació.

Girona, Perpinyà, Lleida.- 30/11/2011.- El Castell de Sant Ferran de Figueres ha acollit avui un acte de presentació dels programes transfronterers Cultur Pro, Euroinstitut Català Transfronterer (Eict), Etfersaso, Transversalis i Res’pir, sota el títol Les accions transfrontereres: una eina per a la crisi. Organitzat per les universitats de Girona i Perpinyà Via Domitia, l’acte institucional ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres.

En el marc d’aquest event, Martina Camiade (UPVD) i M. Lluïsa Pérez (UdG) han analitzat quina l’aportació de la formació transfronterera a professionals i empreses, i s’ha fet una presentació de cadascun dels projectes POCTEFA actuals.

A continuació, Quim Pèlach, professor i investigador de la UdG i cap de fila del programa Cultur Pro, ha presentat un nou web desenvolupat per aquest programa transfronterer. Es tracta d’una eina de formació en cultura transfronterera per a professionals i emprenedors, amb informació i eines segmentades d’acord amb els diferents perfils. El web és accessible des del portal del Cultur Pro.

El programa POCTEFA Cultur Pro és un projecte de formació concebut per reforçar la integració transfronterera, en el marc de la política regional comunitària de la Unió Europea. Impulsat per la Universitat de Girona (cap de files), la Universitat de Perpinyà Via Domitia, la Universitat de Lleida i la Xarxa Vives d’Universitats, el projecte s’inicia el 2009 i finalitzarà l’any 2012. Finançat pels fons FEDER de la UE a través dels Programes Operatius de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013, el projecte és una eina per al desenvolupament territorial integrat, mitjançant la cooperació i l’intercanvi d’experiències interregionals. Cultur Pro consisteix en un grup de vuit accions que contemplen tant la formació presencial a ambdós costats dels Pirineus com la formació a distància.