«Som esclaus dels nostres gens?» estrena el Circuit de Ciència de la Xarxa Vives

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.-08.02.2012.- El Circuit de Ciència 2012 de la Xarxa Vives s’estrena avui amb la jornada «Som esclaus dels nostres gens?» que tindrà lloc a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València a partir de les 19 h, en el marc dels tallers universitaris del Fòrum Vives. La jornada s’inscriu també en els actes del Dia de Darwin 2012 a la Universitat de València.

El debat es plantejarà a partir de preguntes com si som realment lliures o ens condiciona la biologia, quina és la base genètica del llenguatge i altres interrogants com si la violència és cultural o natural, o si existeix un gen de la creativitat o de la religiositat. El taller s’ha programat amb motiu de la recent publicació del llibre L’enigma de la llibertat: una perspectiva biològica i evolutiva de la llibertat humana (Bromera/PUV, 2011) a càrrec de David Bueno, professor del Departament de Genètica de la Universitat de Barcelona, qui participarà en el debat amb Ester Desfilis (Universidad Complutense de Madrid). La moderadora del debat serà Núria Cadenes, periodista del setmanari El Temps.