Jordi Montaña, nou president de la Xarxa Vives d’Universitats

Castelló de la Plana, Vic, Palma.- 29/02/2012.- El Consell General de la Xarxa Vives d’Universitats es va reunir ahir dimarts 28 de febrer a la Universitat Jaume I per elegir president el rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña Matosas, en haver finalitzat el semestre de presidència del rector de l’UJI, Vicent Climent Jordà. El Consell General va aprovar el pressupost i el pla d’actuació de la institució per al 2012.

El Consell General és l’òrgan suprem de govern de la Xarxa Vives, l’associació de les universitats de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i Sardenya i també d’altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeta coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.

Jordi Montaña és professor ordinari del Departament de Direcció de Màrqueting i Catedràtic de la Universitat Ramon Llull, és doctor en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, màster en Direcció i Administració d’Empreses per ESADE i Enginyer Industrial per l’ETSIIB-UPC. Sempre vinculat al món del disseny industrial aplicat a l’empresa, va ser fundador i conseller delegat de Quod, Diseño y Marketing, SA; fundador i director general de la Societat Estatal per al Desenvolupament del Disseny i la Innovació del Ministeri espanyol d’Indústria i Energia; president d’Integral Design and Development; president de l’ADI-FAD; patró i membre del comitè executiu de la Fundació Barcelona Centre de Disseny, així com tresorer i membre del consell directiu de Design for the World.  Consultor de diferents multinacionals i de nombroses pimes en temes de màrqueting estratègic, construcció de marca, innovació i gestió del disseny, Montaña ha assessorat també diferents organismes de l’Administració a nivell internacional i ha fet treballs de consultoria per l’Organització de les Nacions Unides per al Desenvolupament Industrial, per al Banc Interamericà de Desenvolupament i per a la Comissió Europea. Forma part del grup d’experts europeus que assessora l’OAMI, organisme encarregat del registre de les marques i els dissenys comunitaris. Montaña  va ser el director de la Càtedra ESADE de Gestió del Disseny fins que fou nomenat rector de la Universitat de Vic el juny de 2010.