La UB tria en una lliga interna el seu equip per a la Lliga de Debat Universitari

Barcelona, Castelló, Palma.- 09/03/2012.- Per sisè any consecutiu, la Universitat de Barcelona (UB) triarà el seu equip per a la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives a través d’una competició interna entre equips d’alumnes de la UB. La Lliga Universitària de Debat de la UB tindrà lloc entre els dies 14 i 16 de març a l’Aula Magna de l’edifici històric de la Universitat. La competició es podrà seguir en directe ací i el tema sobre el qual debatran els equips serà «Els indignats, la millor via per reformar la democràcia?», en línia amb l’interrogant que es plantejarà a la vuitena edició de la Lliga, que tindrà lloc a la Universitat de Vic del 16 al 20 d’abril: «Els indignats, un nou corrent de pensament?».

L’any passat, el guanyador de la competició a la UB va ser l’equip Eudeimons, amb l’alumne de Medicina Marc Grifell i els alumnes d’Administració i Direcció d’Empreses, Guillem Martí i Fernando Carrera. El premi al millor orador de la competició ha correspost a Fernando Carrera i el del millor orador jove promesa va ser per a Júlia Martí.

La Lliga de Debat UB és un torneig de retòrica i oratòria, en què un grup d’estudiants de la universitat distribuïts per equips s’enfronten en un seguit de debats que es disputen d’acord amb un calendari de competició. Al seu torn, els temes a debatre giren al voltant d’una qüestió polèmica d’actualitat que es proposa des de l’organització. El triomf l’obté l’equip amb més capacitat per comunicar, fer-se entendre i, sobretot, unir punts de vista i crear opinió.

El Vicerectorat d’Estudiants de la UB va crear aquesta Lliga amb l’objectiu d’ajudar els estudiants a adquirir i posar en pràctica estratègies de mediació i tècniques de negociació i resolució de conflictes fent servir registres acadèmics de la llengua a través de la dinàmica de les intervencions públiques.