Els «Amics del Discurs» guanyen la sisena edició de la Lliga de Debat de la UB


Barcelona, Castelló, Palma.- 21/03/2012.-
L’equip dels «Amics del Discurs» es va imposar als «Blues Brothers» a la final de la sisena edició de la Lliga Universitària de Debat de la Universitat de Barcelona, que va tenir lloc divendres 16 de març a l’Aula Magna de l’edifici històric de la Universitat. La competició es va poder seguir en directe i el tema sobre el qual van debatre els equips va ser «Els indignats, la millor via per reformar la democràcia?». El sorteig va assignar la defensa de la tesi als «Blues Brothers», mentre als «Amics del Discurs» els va tocar argumentar-hi en contra. L’equip guanyador representarà la UB a la vuitena edició de la Lliga de Debat Universitari, que tindrà lloc a la Universitat de Vic del 16 al 20 d’abril: «Els indignats, un nou corrent de pensament?».

Els finalistes van valorar positivament l’experiència i es van mostrar d’acord amb el veredicte del jurat, que també va concedir el premi de Millor Orador a Alberto Segura, de l’equip «Quintillans», i de Jove Promesa a Belén Guàrner, de l’equip «Versus». Acabada la competició, els organitzadors van expressar la seua satisfacció amb l’èxit d’aquesta sisena edició de la Lliga.

El jurat d’honor va estar presidit per Gemma Fonrodona, vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística; Esther Berastegui, delegada del rector per als Serveis a la Comunitat Universitària; Antoni Trilla, secretari de la Facultat de Medicina; Jesús Xavier Laborda, secretari del Departament de Lingüística General; Concepció Amat del Departament de Fisiologia (Farmàcia); Carme Barceló, del Departament de Productes Naturals, Biologia Vegetal i Edafologia, i Marc Grifell, president de l’Associació de Debat UB (ADUB), qui va obtenir el guardó al millor orador l’any 2011 a la competició de la Xarxa.

La Lliga de Debat UB és un torneig de retòrica i oratòria, en què un grup d’estudiants de la universitat distribuïts per equips s’enfronten en un seguit de debats que es disputen d’acord amb un calendari de competició. Al seu torn, els temes a debatre giren al voltant d’una qüestió polèmica d’actualitat que es proposa des de l’organització. El triomf l’obté l’equip amb més capacitat per comunicar, fer-se entendre i, sobretot, unir punts de vista i crear opinió.

El Vicerectorat d’Estudiants de la UB va crear aquesta Lliga amb l’objectiu d’ajudar els estudiants a adquirir i posar en pràctica estratègies de mediació i tècniques de negociació i resolució de conflictes fent servir registres acadèmics de la llengua a través de la dinàmica de les intervencions públiques.