Manuel Palomar, nou rector de la Universitat d’Alacant

Alacant, Barcelona, Palma.- 16.05.2012.- La Junta Electoral de la Universitat d’Alacant va proclamar ahir dimarts rector, de manera definitiva, Manuel Palomar Sanz (Twitter), catedràtic de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la UA. El següent pas serà la publicació del decret de nomenament per part del Consell. Una vegada publicat, es fixarà la data de la seua presa de possessió. Palomar va guanyar les eleccions el 8 de maig passat amb el 64% dels vots davant el catedràtico de Química Antonio Marcilla, qui va sumar al voltant del 30% dels sufragis.

Manuel Palomar (Ontinyent, 1964) és catedràtic de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la UA i doctor i llicenciat en Informàtica per la Universitat de València. Professor de la UA des de 1991, ha sigut secretari del Departament de Tecnologia Informàtica i Computació entre 1994 i 1995, director del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics entre 2000 i 2004 i, des de 2005 i fins al passat 19 de març de 2012, vicerector d’Investigació, Desenvolupament i Innovació. Entre 2007 i 2009 Palomar va presidir la Xarxa d’Universitats Valencianes per al foment de l’R+D+I ; i també ha estat vocal, des de 2004, de la junta directiva de la Confederació de Societats Científiques d’Espanya i president de la Societat Espanyola per al Processament del Llenguatge Natural entre 1996 i 2006.

El seu treball docent se centra en l’anàlisi, el disseny, l’administració i l’explotació de bases de dades i sistemes d’informació. Com a investigador, l’activitat de Manuel Palomar s’ha establit en les tecnologies del llenguatge humà, l’enginyeria lingüística, la recerca i la recuperació d’informació, la producció de resums automàtics i l’anàlisi intel·ligent de la informació. És autor de nombrosos articles científics publicats en revistes nacionals i internacionals.