El programa Cultur Pro analitza l’ensenyament i la recerca de la llengua del veí

Perpinyà, Girona, Lleida.- 04/07/2012.- El grup de recerca transfronterer (GTR) en ensenyament de llengües format per investigadors del grup de recerca en llengües i aprenentatges de la Universitat de Girona (UdG) i per professors de la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) van organitzar, en el marc del Cultur Pro, la segona jornada transfronterera de formació, en aquest cas centrada en l’ensenyament i recerca de la llengua del veí.

La jornada va tenir lloc el 27 de juny al Parc Científic i Tecnològic de la UdG i entre altres temes, es van analitzar la intercomprensió romànica, a càrrec del professor Esteva Clua, de la Universitat Pompeu Fabra; les noves tecnologies i l’ensenyament de llengües (Jordi Cicres, de la UdG); la competència pluricultural i multilingüe (Sílvia Llach, UdG) i el tractament integrat de les llengües en el curriculum de França (Rita Peix, UPVD).

La jornada es va tancar amb un debat en el qual es van explorar noves vies de recerca sobre l’aprenentatge de la llengua del veí. Aquesta trobada es complementarà amb una nova jornada al setembre de 2012 a la UPVD i amb una publicació amb els textos de les publicacions.