La literatura, punt de partida de la nova història cultural de la ciència

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 27/08/2012.- La Universitat Pompeu Fabra organitza del 3 al 14 de setembre el curs Ciència i mites literaris de la modernitat: Gulliver, Frankenstein, Dràcula, que té com objectiu analitzar els arguments i les tècniques literàries de les obres esmentades, amb la perspectiva de la nova història cultural de la ciència. També s’estudiarà com utilitzar els textos literaris com a pretext per a revelar el paper cultural de la ciència i per entendre com la ciència és un factor que conforma l’imaginari social; i entendre el paper dels canvis científics en la transformació dels discursos socials.

Aquests i altres cursos de diferents temàtiques estan recollits entre els 671 cursos de la Guia de cursos d’estiu 2012. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu, número de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.