La política lingüística universitària, protagonista a la XII Trobada de voluntariat lingüístic

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 26/10/2012.- Rafael Castelló, director del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València (UV) i Immaculada Fortanet, vicerectora de Cooperació, Relacions Internacionals i Institucionals i Multilingüisme de la Universitat Jaume I, parlaran de la política lingüística en l’àmbit universitari a l’inici de la la XII Trobada de voluntariat lingüístic universitari, que tindrà lloc del 9 a l’11 de novembre al Mas de Borràs (Vilafermosa, L’Alt Millars).

Voluntaris d’arreu dels territoris de la regió Vives tornen a reunir-se, un any més, a una trobada que enguany pren com a títol «Al sostre del País Valencià» i està organitzada, en el marc del Fòrum Vives, per la Xarxa Vives d’Universitats i el Servei de Política Lingüística de la UV (vegeu programaprocediment d’inscripció).

Aquesta trobada pretén dinamitzar els contactes entre el voluntariat lingüístic de totes les universitats de la Xarxa Vives, conèixer una de les nostres contrades més emblemàtiques i debatre sobre la política lingüística en l’àmbit universitari.

Des de la posada en marxa del programa de Voluntariat Lingüístic de la Universitat de València (UV), el curs 1996-1997, s’han organitzat onze trobades de voluntaris. Les set primeres van ser exclusives de la UV, les dues següents es van obrir als voluntariats de la Xarxa Vives. En 2010 es va fer a Mallorca, organitzada per la Universitat de les Illes Balears. I en 2011 a la franja d’Aragó. Aquestes trobades han recorregut bona part dels territoris de llengua catalana, de l’Alguer a Morella, de Poblet a Banyeres de Mariola, d’Ador a Cabrera de Mar, d’Alcúdia a Vilafranca o Mequinensa.