Montaña destaca a Sàsser els vincles històrics de Sardenya amb els territoris de parla catalana


Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 13/11/2012.-
Divendres 9 de novembre, va tenir lloc l’acte inaugural del 451è curs acadèmic de la Universitat de Sàsser (US) que va comptar amb la participació del president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, qui va anar acompanyat pel vicepresident I de la Xarxa, Joan Viñas. En el seu parlament, Montaña va destacar els vincles històrics de Sardenya amb els territoris de parla catalana.

Al matí de la mateixa jornada va tenir lloc la inauguració de l’hospital veterinari de Sàsser mentre que l’acte d’inauguració de curs va començar a les 17.30 h amb la intervenció del rector de la US, Attilio Mastino. A continuació, va ser el torn del president del Consell d’Estudiants, Gabriele Casu. Tot seguit va intervindre Grazia Toccu qui va parlar en nom del personal d’administració i serveis, i després va prendre la paraula Marco Calaresu, representant de l’associació dels estudiants de Doctorat i doctors italians a Sàsser.

El parlament de Jordi Montaña va tenir lloc a partir de les 18.20 h. Durant el seu torn de paraula, el president de la Xarxa Vives va posar de relleu els valors compartits de les universitats de la Xarxa com ara la col·laobració interuniversitària, la voluntat de projecció i servei conjunt a la societat. Montaña va explicar també, que avui en dia, «la Xarxa Vives no només permet el desenvolupament d’actuacions interuniversitàries, sinó que també representa davant la Unió Europea una regió universitària internacional. La força de 21 universitats unides per una estratègia i uns objectius comuns».

En acabar el torn de Montaña, el professor Marc Mayer, de la Universitat de Barcelona, va parlar sobre Sardenya al món català. A continuació, Andrea Cereatti, investigador de Bioenginyeria, va desenvolupar una intervenció sobre sensors i models biomecànics aplicats al moviment humà. L’acte va comptar amb la col·laboració del cor de la US i va finalitzar en torn a les 19.30 h.

En acabar l’acte els assistents van gaudir d’un sopar de gala al restaurant Liberty.

Fotografia: Universitat de Sàsser