La Cívica – Escola Valenciana convoca la III Lliga de Debat de batxillerat

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma, 13/12/2012- La Cívica-Escola Valenciana, la Universitat d’Alacant i el diari «Club Diario Información» organitzen del 7 al 9 de febrer de 2013, la tercera edició de la Lliga de Debat per a primer de batxillerat de la comarca de l’Alacantí. Enguany, el tema del debat serà: Som presoners de la publicitat?

La competició tindrà lloc a la Seu Ciutat d’Alacant i Club Diario Información i comptarà amb la colaboració de la Xarxa Vives i de l’Institut d’Estudis Catalans. L’equip guanyador assistirà a la final de la Lliga de Debat Universitari organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, que aquest curs tindrà lloc el 12 d’abril de 2013 a la Universitat de Barcelona.

En la darrera edició i per segon any consecutiu, l’equip de l’IES Mutxamel va resultar guanyador de la Lliga de Debat de batxillerat de l’Alacantí. La competició va comptar amb la participació de 9 equips dels instituts d’Educació Secundària següents: IES Sant Vicent (Sant Vicent del Raspeig), IES García Berlanga (Sant Joan d’Alacant), IES L’Allusser (Mutxamel), IES Mutxamel (Mutxamel), IES Jorge Juan (Alacant ), IES Jaume II (Alacant), IES L’Aljub (Santa Pola) i l’IES Xixona (Xixona).

A més de l’equip guanyador, el jurat va escollir a Adriana Sanza, de l’IES Xixona com a millor oradora de la competició. Per la seua part, els equips participants van escollir a l’equip de l’IES Sant Vicent, de Sant Vicent del Raspeig com a millor equip.

La Lliga de Debat de batxillerat està adreçada a estudiants de primer de batxillerat de la comarca de l’Alacantí, i té com objectiu crear un espai de formació on els estudiants aprenguen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra. L’activitat neix sota el model de la Lliga de Debat Universitari que la Xarxa Vives organitza anualment.