Dídac Ramírez, rector de la Universitat de Barcelona, nou president de la Xarxa Vives

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 14/12/2012.- El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, és el nou president de la Xarxa Vives d’Universitats, per decisió del Consell General de l’associació. Ramírez substitueix en la presidència de la institució Jordi Montaña, en haver finalitzat el període de presidència del rector de la Universitat de Vic.

El Consell General és l’òrgan suprem de govern de la Xarxa Vives, l’associació de les universitats de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i Sardenya i també d’altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeta coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.

Dídac Ramírez i Sarrió (Barcelona, 1946), que ocupa el càrrec de rector de la UB des del novembre del 2008, ha estat reelegit al capdavant del govern de la Universitat de Barcelona per un segon i darrer mandat de quatre anys, per al qual va prendre possessió ahir dijous, 13 de desembre. És catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat, i doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i en Filosofia i Ciències de l’Educació per la UB. El 1973 va iniciar l’activitat acadèmica. Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres, ha ocupat diversos càrrecs acadèmics —ha estat vicedegà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (1984-1989) i vicerector d’Economia i Administració (1990-1994)—; també ha estat nomenat per a càrrecs en institucions públiques i privades: president de la Societat Catalana de Filosofia (2001-2007), tresorer del Futbol Club Barcelona (2003) i membre del Consell d’Administració de la Quinta de Salut l’Aliança (2007).

Ha publicat un gran nombre d’articles en revistes i llibres científics, ha dirigit tesis doctorals, ha estat investigador principal en diversos projectes nacionals i europeus, i ha participat en congressos en els camps de l’economia i la filosofia. La seva darrera publicació ha estat el llibre recopilatori Universitat, valors i societat (2012).

La darrera acció de Jordi Montaña com a president de la Xarxa ha estat enviar una carta a Adelaida de la Calle, presidenta de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), demanant que aquesta organització que aplega tots els rectors de les universitats espanyoles compartisca, s’adherisca i recolze el comunicat emès dimarts passat per la Xarxa en defensa de la llengua catalana.