La URV organitza una competició interna per a preparar la Lliga de Debat Universitari

Tarragona, Castelló de la Plana, Palma.- 03/01/2013.- La Universitat Rovira i Virgili celebrarà properament una competició interna de preparació de la IX Lliga de Debat Universitari, que tindrà lloc a la Universitat de Barcelona del 8 al 12 d’abril de 2013, i on es plantejarà la pregunta següent, com a tema dels debats: «El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?». La lliga de la URV abordarà el mateix tema i l’equip guanyador de la competició serà el triat per a disputar el títol absolut amb les altres universitats participants.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.