La UAB es prepara per a la IX Lliga de Debat amb una competició interna

Debats de la fase eliminatòria. Universitat Autònoma de Barcelona (imatge: UAB).

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 29/01/2013.- La Universitat Autònoma de Barcelona celebra des del 28 fins al 30 de gener la seua Lliga interna de Debat Universitari. L’activitat compta amb reconeixement acadèmic per als estudiants participants que ho sol·liciten. L’equip campió representarà a la UAB a la IX Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives.

La competició té lloc al Teatre de l’Edifici d’Estudiants de la UAB en horari de 10 a 14 h,  i compta amb la participació de 23 estudiants que conformen un total de 6 equips. El tema objecte de debat és «El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?», que coincideix amb el tema de la competició a nivell de la regió Vives.

La competició comptarà d’una primera fase d’eliminatòries en la que cadascun dels 6 equips participants disputarà dos debats. Els 4 millors equips s’enfrontaran en la fase semifinal i realitzaran dos debats cadascú. D’aquesta fase, els 2 equips que obtinguen la major puntuació competiran en un debat final que tindrà lloc el dia 30 de gener de 13 a 14 h.

L’equip campió representarà a la UAB a la IX Lliga de Debat Universitari, que tindrà lloc a la Universitat de Barcelona del 8 al 12 d’abril de 2013.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.