Més beques DRAC a la mobilitat

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 30/01/2013.- El programa DRAC d’ajuts a la mobilitat ha vist consolidat el seu paper a la comunitat universitària de la regió Vives, com una eina atractiva i en creixement per als intercanvis entre les universitats dels territoris de parla catalana. Les primeres beques de la iniciativa es van lliurar abans que es fundara la Xarxa Vives, l’any 1994, a partir d’un conveni de col·laboració entre 7 universitats. Entre 1994 i 1998 es va treballar per tal de reestructurar i ampliar el programa a la resta d’universitats de la Xarxa, i l’any 1999 el DRAC va esdevenir un actuació pròpia de l’associació. L’any següent es va engegar l’acció DRAC Hivern-estades llargues, i fa 3 anys va engegar-se l’acció DRAC Màster, la tercera convocatòria de la qual es desenvolupa durant el present curs 2012-2013.

D’acord amb les dades presentades a la darrera reunió del Grup de Treball de Mobilitat de la Xarxa, que va tenir lloc al mes de novembre a la Universitat Jaume I, durant el curs 2011-2012 les universitats van atorgar 412 ajuts DRAC, responent positivament al 76,6% de les sol·licituds presentades, 7 punts per damunt del curs anterior. Les accions que compten amb més sol·licitants són DRAC Estiu (adreçada a estudiants) amb 137 ajuts atorgats, i DRAC Formació Avançada (per a estudiants de doctorat i màsters oficials), amb 93 ajuts. En el cas de l’acció DRAC Màster, en el segon curs de funcionament es van atorgar 22 ajuts, un 27% per damunt del curs 2010-2011.

D’altra banda, cal recordar que el passat dia 28, el Ministeri espanyol d’Educació, Cultura i Esport va anunciar que als pressupostos estatals per al curs 2013-2014 no es contempla la convocatòria de les beques Sèneca, creades per a donar suport al sistema d’intercanvi entre universitats espanyoles, SICUE.