La UAB ja té equip guanyador de la seua lliga interna de debat

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 01/02/2013.- La Universitat Autònoma de Barcelona ha conclòs aquesta setmana la seua Lliga interna de Debat Universitari. L’equip que ha resultat guanyador ha estat el format pels alumnes David Gutiérrez i David Daura, ambdós estudiants de Dret, i Jordi Alegre, d’Economia i Empresa.

La competició ha tingut lloc al Teatre de l’Edifici d’Estudiants de la UAB en horari de 10 a 14 h,  i ha comptat amb la participació de 23 estudiants que han format un total de 6 equips. El tema objecte de debat és «El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?», que coincideix amb el tema de la competició a nivell de la regió Vives. La IX Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives tindrà lloc a la Universitat de Barcelona del 8 al 12 d’abril de 2013.

La lliga interuniversitària i té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.