Arranca la Lliga de Debat de batxillerat a Alacant

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma, 07/02/2013- Avui comença la tercera edició de la Lliga de Debat de Batxillerat que organitzen La Cívica-Escola Valenciana, la Universitat d’Alacant (UA) i el diari Información. La competició té una durada de dos dies i es realitza a la seu de la UA a la ciutat d’Alacant i Club Diario Información. Enguany, el tema del debat és: Som presoners de la publicitat?

L’edició d’enguany compta amb la participació de 25 alumnes d’Instituts d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) de la Comarca de l’Alacantí, que han format un total de 5 equips: IES Mutxamel, que participa amb dos equips, IES Sant Vicent del Raspeig, IES Xixona i IES Jorge Juan (Alacant). Al llarg de demà divendres, primer dia de la competició, tindran lloc els debats de la fase d’eliminatòries on cada equip realitzarà dos debats. Els 4 millors equips d’aquesta fase disputaran la semifinal. El debat de la final tindrà lloc dissabte 8 de febrer.

L’equip guanyador de la competició assistirà com a públic a la final de la Lliga de Debat Universitari organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, que aquest curs tindrà lloc el 12 d’abril de 2013 a la Universitat de Barcelona. La Lliga de Debat de Batxillerat compta amb la col·laboració de la Xarxa Vives i de l’Institut d’Estudis Catalans.

La Lliga de Debat de batxillerat està adreçada a estudiants de primer de batxillerat de la comarca de l’Alacantí, i té com objectiu crear un espai de formació on els estudiants aprenguen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra. L’activitat neix sota el model de la Lliga de Debat Universitari que la Xarxa Vives organitza anualment.