L’equip de l’IES Xixona guanya la Lliga de Debat de Batxillerat de l’Alacantí

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma, 11/02/2013- Durant dos dies, 5 equips d’Instituts d’Educació de Secundària s’han enfrontat en la Lliga de Debat de Batxillerat de l’Alacantí, una competició dialèctica que enguany ha tingut com a tema de debat: Som presoners de la publicitat?

La competició va tindre lloc el 7 i 8 de febrer i es va realitzar a la seu de la Universitat d’Alacant (UA) a la ciutat d’Alacant i Club Diario «Información». L’equip guanyador de la competició ha resultat ser l’IES Xixona, format per: Ana María Olmos, Salvador Moya, Paloma Picó, Amy Dunne i Carmen Llorens. A més, també han participat en la lliga equips dels IES Sant Vicent (Sant Vicent del Raspeig), IES Jorge Juan (Alacant) i dos equips de l’IES Mutxamel (Mutxamel). El jurat ha estat format per Lola Mollà, Glòria Gómez, José María Perea i Isidora Manteca. A l’hora de decidir l’equip guanyador, l’equip de jutges ha tingut en compte la solidesa de les tesis presentades, la qualitat del discurs, el domini del tema, la flexibilitat en l’adaptació de les argumentacions i la correcció en l’exposició. Com a premi, l’equip de Xixona assistirà a la final de la Lliga de Debat Universitari organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, que aquest curs tindrà lloc entre el 8 i el 12 d’abril de 2013 a la Universitat de Barcelona.

A més de l’equip guanyador, el jurat ha escollit a Marina García de l’IES Jorge Juan, com millor oradora de la competició. Per la seua part, els equips participants han escollit l’IES Jorge Juan d’Alacant i l’IES Xixona com a equips més simpàtics.

La Lliga de Debat de Batxillerat ha estat organitzada per La Cívica-Escola Valenciana, la Universitat d’Alacant (UA) i el diari Informació i compta amb col·laboració de la Xarxa Vives i de l’Institut d’Estudis Catalans. L’activitat està adreçada a estudiants de primer de batxillerat de la comarca de l’Alacantí, i té com objectiu crear un espai de formació on els estudiants aprenguen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra. L’activitat neix sota el model de la Lliga de Debat Universitari que la Xarxa Vives organitza anualment.