La Universitat de Vic prepara la IX Lliga de Debat amb una competició interna

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 14/02/2013.- La Universitat de Vic desenvoluparà del 25 de febrer a l’1 de març la seua Lliga interna de Debat Universitari, que comptarà amb la participació de 4 equips. El tema del debat serà: El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?, coincident amb el de la IX Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 8 al 12 d’abril a la Universitat de Barcelona.

Els equips participants pertanyen a les facultats d’Empresa i Comuniació (FEC); de Ciències de la Salut i Benestar Social (FCSB); d’Educació, Traducció i Ciències Humanes (FETCH), i l’Escola Politècnica Superior (EPS). Prèviament a la Competició, els participants es preparen amb un període de formació conjunta i un període de formació individual en què cada equip es prepara amb l’ajuda d’un tutor. La competició s’estructurarà en dos fases: una primera fase d’eliminatòries que es realitzarà del 25 al 28 de febrer i el debat de la final, que tindrà lloc divendres 1 de març.

L’equip que representarà la Universitat de Vic a la IX Lliga de Debat Universitari de la Xarxa serà el que haja obtingut la millor puntuació a la competició, encara que quedarà oberta la possibilitat de convidar aquells estudiants que hagen excel·lit durant la competició interna.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.