Gant (Bèlgica) acollirà l’assemblea anual de l’Associació Europea d’Universitats

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 18/02/2013.- La ciutat belga de Gant acollirà el proper mes d’abril l’assemblea anual de l’Associació Europea d’Universitats (EUA). Sota el lema Universitats europees, compromís global, els dies 11 i 12 d’abril de 2013 s’analitzaran els reptes de les institucions d’educació superior, actors clau en la globalització de l’educació superior i la recerca, que aconsellen l’elaboració d’estratègies internacionals per a l’educació superior i la investigació, tant a nivell nacional com europeu.

A l’assemblea s’exploraran les diferents interpretacions i impulsors de la globalització de l’educació superior, així com els processos d’internacionalització a les institucions. Mentre que els governs tendeixen a adoptar estratègies d’internacionalització per millorar la competitivitat regional i nacional, les universitats els veuen com un mitjà per millorar la qualitat de la seva activitat docent i investigadora. La segona sessió plenària abordarà els profunds canvis que s’estan produïnt en l’estructura i la forma dels sistemes nacionals. L’assemblea es podrà seguir a Twitter a través de l’etiqueta #EUAGhent2013.

L’EUA compta amb la participació de la Xarxa Vives i l’exrectora de la Universitat Ramon Llull, Esther Giménez-Salinas, forma part de la seua junta.